Kampermauer - Vegetarierkante IV/V-175 m

 1-30 m V-, 2-45m IV, 3-45m IV, 4-25m IV, 5-30m IV

Vybavení:

Sedací (popřípadě prsní) úvazek 

Poloviční nebo dvojité lano 50m

Smyce 2ks

Expresky 10 ks

HMS karabina 3 ks

Přilba      

Časový harmonogram:

Nástup pod stěnu 10 minut

Vlastní výstup 2-3 hodiny

Slanění ½-1 hodina

Jištění:

Cesta je jištěna borháky s maximální vzdáleností 4-5 m od sebe. Štandy jsou osazeny dvěma i třemi borháky na dobře viditelných místech..

Možnost ústupu:

Z cesty je možno slanit po celé její délce

Přístup:   

Z parkoviště po dobře znatelné vyšlapané cestě vzhůru kdy se cca po 5 minutách chůze dostanete pod sektor PALATSCHINKE. Odtud se dáte vpravo, kde se po levé straně objeví rozsáhlá položená plotna, kterou v půlce přetíná mohutný převis a končí ostrým hřbetem cesty Vegetarierkante. Vpravo do této cesty začíná nástup.

Výstup:

Jedná se o hezky vzdušnou a nejvíce lezenou cestu v oblasti, takže jestli se do ní chcete pustit chce to být brzy na nástupu.

Cesta vede přes malý převis v první délce ke štandu na výrazné hraně. Od tohoto místa je dobře viditelná linie cesty, která neustále kopíruje hranu zleva i zprava. Všechny délky poskytují pěkné vzdušné lezení výborně zajištěné.

Slanění (3 délky):

Pro slanění je nutné použít 50 metrová lana ! První délka slanění 45 metrů končí na hraně lezené cesty, druhá délka 50metrů je v plotně cesty Hermeline (vlevo od Vegetarierkante), posledních 50 metrů vás dovede k zemi.


---