Ga Gaga Gaa 6+ RP (6 A0), West Side Story 6-RP (5+A0)

Umístění:

Sektor: Kaiserbrunne Turmstein

viz. orientační plán

Charakteristika:

Kombinace cest Ga Gaga Gaa a West Side Story je ideální řešením pro půldenní lezení. Jestliže obě cesty spojíte, získáte třídélkovou variantu velmi kvalitního sportovního lezení. Höllentalský průvodce hovoří o této variantě takto: ""Jedná se o jednou z nejkrásnějších a nejvíce lezených cest v Höllentalu"". Co více dodat.

    

Vybavení:

Sedací a prsní úvazek

Lano 50 m

Expresky 12 ks

HMS karabina 3 ks

Slaňovací osma

Smyce 4 ks, 2 ks dlouhé ploché na štandy, 2 ks obvodové

Odsedávačka

Přilba

Vklíněnce ani frendy nejsou nutné

Lezečky

Zajištění:

Připadal jsem si jako na skalkách v naší oblíbené oblasti Kaitersberg, jen materiál byl jiný. Cesta Ga Gaga Gaa je celá vyborhákovaná. V obtížných úsecích jsou borháky i po dvou metrech! Štand v cestě Ga Gaga Gaa zřizujete za strom. Připadá Vám cesta svým zajištěním málo horská? Asi ano, ale její krása spočívá v kompaktnosti a kvalitě materiálu. Druhá dvou délková cesta West Side Story je osazena borháky, nýty, zřídíte zde i hodiny a v horních partiích založíte i nějakou tu smyčku. První štand je ve stěně (dva nýty), druhý pak na vrcholu (strom).

    

Přístup:

Přímo z parkoviště v Kaiserbrunnu přes silnici a louku vpravo na lesní cestu a po nevýrazném hřebeni až k nástupu do cesty Ga Gaga Gaa.

Popis:

Marně hledáme sluneční paprsky, abychom smočili naše prokřehlé prsty do slunečního svitu a vydali se na steč cesty Ga Gaga Gaa. Musíme si holt vystačit vlastní výrobou tepla, a tak vyrážíme. Začátky cest jsou zde v Höllentalu tradičně delikátní. Nastupujete do mírného dvou krokového převisu s výlezem za dobré. První cvakání, dva tři metry po nevýrazném odštěpu a jste v nejobtížnějším místě cesty. Zde je nutné přetraverzovat zprava doleva po nohách na tření, z tříprstového chytu se marně snažíte dosáhnout na madlo (6+). Po několika metrech přichází druhý převísek, jenž vyřešíte buď odštěpem vlevo nebo po relativně dobrých chytech vpravo. Poslední pasáž se svým jištěním více podobá horské cestě. Pokud se budete snažit držet linii, čeká Vás poslední převis. Závěrečný úsek se dá oblézt i zprava.

Následuje krátký lesní úsek a jste pod nástupem do cesty West Side Story. Příroda si zde opravdu vyhrála a takovéto vápencové strukturky budete v Höllentalu těžko hledat. První obtížnější délka za 6- Vás nenechá vydechnout. Nástup je madliózní, každý si najde to své. Následuje 5m odštěp ubíhající mírně vpravo. Po cvaknutí smyce, která tady zůstala zřejmě ještě z prvovýstupu, se vracíte zpět do linie cesty. Po madlech a odštěpech dolézáte k prvnímu štandu.  

Druhou délku začínáte krátkým traverzem vpravo, kde provážete hodiny a dále postupujete přímou vertikálou vzhůru. 5m odštěpem lezete poslední zajímavou část cesty. Už vás čeká pouze štand a krásný výhled do údolí.

Sestup:

Slaňujete dvě lanové délky.

Časový harmonogram:

Nástup do cesty 30 min.

Lezení 3 hod.

Slanění a sestup 1 hod.


---