Kampermauer - Hermeline V+/VI- 175 m

 1-40 m III+, 2-25m IV+, 3-20m IV+, 4-20m V, 5-30m V-, 6-40m V+/VI-

Vybavení:

Sedací (popřípadě prsní) úvazek  

Poloviční nebo dvojité lano 50m

Smyce 2ks

Expresky 8 ks

HMS karabina 3 ks

Přilba

Časový harmonogram:

Nástup pod stěnu 10-15 minut

Vlastní výstup 1,5 --2 hodiny

Slanění ½ - 1 hodinu

Jištění:

Cesta je jištěna borháky s maximální vzdáleností 3-5 m od sebe. Štandy jsou osazeny jedním nebo dvěma borháky.

Možnost ústupu:

Z cesty je možno slanit po celé její délce

Přístup:

Z parkoviště po dobře znatelné vyšlapané cestě vzhůru kdy se cca po 5 minutách chůze dostanete pod sektor PALATSCHINKE. Odtud se dáte vpravo, kde se po levé straně objeví rozsáhlá položená plotna, kterou v půlce přetíná mohutný převis a končí ostrým hřbetem cesty Vegetarierkante. Vlevo od této cesty začíná nástup.

Výstup:

Cesta začíná pohodovým nástupem i obtížností. Jediné co vám znepříjemňuje zážitek je všudypřítomná tráva a jemný píseček pod nohama. Cesta probíhá bez vážnějších problémů po celé její délce. Od druhé délky můžete přejít plynule ke 4 a natáhnete si délku 40 metrů. Jediná nepříjemnost vás může potkat v posledních metrech poslední délky. Je nutno přelézt pěknou plotýnku, která nabízí 2 varianty. Přímá varianta je za VI, varianta zleva je za V+ (pozor špatně odjištěno).

Slanění: (3 délky)

Můžete využít 2 varianty. Buďto po stejných štandech jako při cestě nahoru, nebo první délku směřujte vpravo do cesty Vegetarirkante, další zpět do vaší cesty a poslední délka vás dovede až na zem. Pozor, slanění jsou i 50ti metrové.


---