titulka

Weißseespitze 3518 m 10.2.2012
weissseespitze Charakteristika: Z lyžařského střediska Kaunertal snadno dostuný vrchol Ötztalerských Alp. Ledovcovou stěnu přes její snadný přístup není hodné podceňovat. Svojí délkou 450m a sklonem do 55 st se jedná spíše o delší výstup. V zimních měsících i při přebytku sněhu bývá stěna holá - ledová.
Cresta Signal 4554 m.n.m. 9.2.2010
crestasignal Měl bych tady pro vás jeden malý tip na parádní výstup. Užijete si hodně výškových metrů v přístupu, velkou výšku, expozici i zajímavé lezení nabízí vlastní výstup. Davy hrnoucí se nahoru a dolu zde nečekejte, nemusíte taky totiž vůbec nikoho potkat. A to vše ve Walisských Alpách, masiv Monte Rosa, Punta Gnifetti 4.554 východní hřeben Cresta Signal.
Schareck 3122 m.n.m. 9.2.2012
schareck Charakteristika: Druhý nejvyšší vršek skupiny Goldberggruppe, která je součástí rakouských centrálních Alp. Ze západu je vrchol snadno dostupný, protože je využit (zneužit :-) jako lyžařské středisko Mölltal / Ankogel (http://www.gletscher.co.at/de/aktuelles/).
Wetterhorn 3692 m.n.m. 20.10.2012
wetterhorn Již od pohledu impozantní hora tyčící se vysoko nad Grindelwaldem je o to zajímavější, že žádná z výstupových cest není jednoduchá. Rozeklané pilíře a dlouhé převislé stěny nabízejí velmi vážné lezení až do extrémních stupňů obtížnosti. To vše v relativně velkých nadmořských výškách.


---