Kampermauer - Wasserfallkante V+/190 m

1-30 m V-/varianta V+, 2-20m I-II, 3-30m V, 4-35m V+, 5-30m V+, 6-30m IV

Vybavení:

Sedací (popřípadě prsní) úvazek   

Poloviční nebo dvojité lano 50m

Smyce 2ks

Expresky 10 ks

HMS karabina 3 ks

Přilba         

Časový harmonogram:

Nástup pod stěnu 10-15 min

Vlastní výstup 2-- 3 hodiny

Slanění 3/4 -- 1,5 hodiny

Jištění:

Cesta je jištěna borháky s maximální vzdáleností 3-5 m od sebe. Štandy jsou osazeny jedním nebo dvěma borháky.

Možnost ústupu:

Z cesty je možno slanit po celé její délce

Přístup:  

Z parkoviště po dobře znatelné vyšlapané cestě vzhůru kdy se cca po 5 minutách chůze dostanete pod sektor PALATSCHINKE. Odtud se dáte vpravo, kde se po levé straně objeví rozsáhlá položená plotna, kterou v půlce přetíná mohutný převis a končí ostrým hřbetem cesty Vegetarierkante. Vpravo do této cesty začíná nástup.   

Výstup: 

První délka vás prověří solidním převisem po velkých a silových chytech. Tomuto převisu se dá vyhnout prudkým traversem vpravo, kudy ho obejdete. Ke druhému štandu je to "choďák" trávou, aby jste si spravily chuť následující délkou. Pěkné lezení si můžete protáhnout tím, že vynecháte třetí štand a valíte neustále dál. Dostanete se až pod mohutně vyhlížející skalní blok před nímž odbočíte mírně vpravo, přebrodíte potůček dávající jméno této cestě a jste u 4 štandu. Tato varianta je osobně vyzkoušena a z padesátimetrového lana zbudou jističi v ruce tak 2 metry. Třetí štand je osazen jen jedním borhákem, takže prvolezce snadno zmátne, cvakne a pokračuje vzhůru. Předposlední a poslední délka vede nejprve "korytem" potůčku (intenzita vody se zvětšuje podle dešťů), kde se chyty i stupy střídavě mění podle tekoucí vody. Chvílemi vám prsty ujíždí po ohlazené skále, aby jste si vzápětí odřeli bříška o neuvěřitelně ostré chyty. Koryto vás po chvíli vyplivne na hřebínek po němž snadno zdoláte poslední metry cesty.

Slanění: (4 délky)  

Máte na výběr 2 varianty. Buďto začnete slaňovat stejnou cestou kterou jste lezli, nebo se dáte do slaňování cestou kde budete hledat štandy dle průvodce (3 délky). My jsme zvolily první variantu i když první slanění připomíná spíš zápas s lanem a hlavně se směrem. Je třeba se tlačit neustále vlevo, aby jste se ke štandu vůbec dostali. Od něj je slanění celkem bez problémů na další stanoviště pod vámi a další jízdu si můžete bez problémů vychutnat s jedním vynecháním. Pozor, slanění jsou i 50ti metrové.


---